Bábovka z řeckého jogurtu s kustovnicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
120 g hnědého třtinového cukru
150 g řeckého bílého jogurtu
100 g másla
2 lžíce rumu
270 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
120 ml mléka
50 g kustovnice (goji)

Postup přípravy receptu

  1. V misce prošleháme vejce s cukrem a jogurtem, přilijeme rozpuštěné máslo a rum, znovu prošleháme a přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko.

  2. Nakonec přimícháme sušené bobulky kustovnice.

  3. Těsto rovnoměrně nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.

  4. Pečeme při 180°C, až je bábovka upečená, asi 50 minut.

  5. Pečenou bábovku opatrně vyklopíme, necháme vychladnout a před servírováním lehce pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!