Garam Masala #2

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 bobkové listy
2 celé skořice přelomené
semínka z 8 kardamomů
2 lžíce celého bílého kmínu
1,5 lžíce celého koriandru
1,5 lžíce celého černého pepře
1 lžička celého hřebíčku
1/4 lžičky mletého hřebíčku

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte hlubší pánev na hořáku, dokud na ní nezatančí kapka vody, jakmile dopadne na pánev. Snižte hořák na střední teplotu a přidejte celá koření. Na sucho je za stálého míchání opražte, dokud není kmín tmavě zlato hnědý a neucítíte jeho vůni.

  2. Vysypte koření z pánve a nechte zchladnout. Utlučte koření v hmoždíři. Přimíchejte mletý hřebíček. Skladujte ve vzduchotěsné krabičce až 2 měsíce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!