Pistáciová kuřecí korma

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

115 g vyloupaných pistácií
200 ml vroucí vody
dobrá špetka šafránu rozdrobená
2 lžíce horkého mléka
700 g vykoštěých kuřecích prsou nebo stehen nakrájených na 2,5 cm kostičky
1 lžička soli nebo dle chuti
1/2 lžičky pepře
šťáva 1/2 citrónu
55 g ghee nebo nesoleného másla (viz mé recepty)
6 zelených kardamomů
1 velká cibule
2 lžičky česnekové pasty (viz mé recepty)
2 lžičky zázvorové pasty (viz mé recepty)
1 lžíce mletého koriandrového semínka
1/2 lžičky mletého chilli
280 g přírodního jogurtu rozšlehaného
150 ml smětany
2 lžíce růžové vody (viz poznámka)
6-8 bílých okvětních lísků růže, omyté, na ozdobu
uvařená basmati rýže
citronové měsíčky na servírování

Postup přípravy receptu

  1. Pistáciové oříšky dejte do žáruvzdorné misky s vroucí vodou, namočte na 20 minut. Mezitím namočte šafrán do horkého mléka.

  2. Dejte kuře do nemetalové mísy a přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu. Tuto směs vetřete do kuřete, zakryjte a nechte 30 minut marinovat v lednici.

  3. Na mírném ohni rozehřejte středně velký hrnec s těžkým dnem, poté přidejte ghee. Přidejte kardamomy, když zapraskají, přidejte cibuli a zvyšte hořák na střední žár. Vařte za stálého míchání 8-9 minut, dokud není cibule lehce nazlátlá.

  4. Přidejte česnekové pyré a zázvorové pyré a vařte za stálého míchání další 2-3 minuty. Přidejte koriandr a mleté chilli a smažte za stálého míchání 30 sekund. Přidejte kuře, zvyšte žár na vyšší střední stupeň vařte za stálého míchání 5-6 minut, dokud kuře nezmění barvu.

  5. Snižte žár na minimum a přidejte johurt a šafrán s mlékem. Přiveďte k varu, zaklopte a vařte 15 minut. Čas od času zamíchejte, aby se kuře nepřichytilo ke dnu hrnce.

  6. Mezitím dejte pistáciové oříšky a jejich vodu do mixéru nebo robotu a rozmixujte na kaši. Přidejte ke kuřeti a přilejte smetanu. Zaklopte a duste za stálého míchání dalších 15-20 minut. Vmíchejte růžovou vodu a sundejte z hořáku. Ozdobte růžovými okvětními lístky a okamžitě podávejte s vařenou rýží typu Basmati a citronovými měsíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!