Bábovka voňavá s rybízem a pomerančem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 hrnek cukru krupice
3 vajíčka
1 vanilkový cukr
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé a celozrnné mouky namíchat (nemusíte)
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje
100 g zakysané smetany
1 prášek do pečiva
2 hrsti rybízu (mražený, čerstvý)
1 pomeranč - kůra a trocha šťávy
2 hrsti rozinek v rumu

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka s cukry vyšleháme, přidáme mouky s práškem do pečiva, mléko, olej, zakysanku, pomerančovou kůru a šťávu a nakonec rozinky i s rumem. Vymícháme těsto, půlku nalijeme do formy. Nasypeme vrstvu rybízu (mě se kuličky různě rozutekly) a nalijeme zbytek těsta.

  2. Pečeme asi 45 minut/220°C, zkusíme špejlí.

  3. Po upečení necháme chvíli ve formě, pak vyklopíme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!