Čaj s pečeným ovocem

Recepty, Nápoje

Suroviny

1000 g ovoce
(např.: 250 g jablk, 250 g pomerančů, 250 g malin, 250 g rybízu)
2 citrony (přidávámeme jenom šťávu)
1/2 pomeranče (šťáva)
300 g krupicového cukru
1 badyán
4 hřebíčky
2 lžičky mleté skořice
1 balení ovocný čaj (budeme potřebovat 1 l ovoc. čaje)

Postup přípravy receptu

  1. Jablka pečlivě omyjte, očistěte, vykrájejte z nich jádřince a nakrájejte na menší kousky. Pomeranče oloupejte a nakrájejte na dílky. Maliny a rybíz opláchněte a poté nechte okapat. Všechno ovoce promíchejte a podle chuti zakapejte čerstvou citronovou a pomerančovou šťávou.

  2. Veškeré nakrájené ovoce rozprostřete na plech s vyšším okrajem, posypejte je krupicovým cukrem, přidejte badyán, hřebíček, mletou skořici a trochou na jemno nastrouhané pomerančové kůry. Pečte v předem vyhřáté troubě při 170°C po dobu přibližně 30 minut.

  3. Po upečení vložte směs do průhledných šálků a zalijte oblíbeným ovocným čajem. Můžete je dozdobit plátkem citronu. Zbylé ovoce uzavřete do sklenic a uložte do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!