Plundrované hřebeny

Recepty, Moučníky

Suroviny

Kynuté těsto:
375 g hladké mouky
50 g cukru
2 vejce
droždí
1 dcl mléka
Tukové těsto:
200 g Hery (másla)
125 g hladké mouky
Maková náplň:
mletý mák
mléko
cukr
marmeláda
kapka rumu
citrónovou kůrou
Ořechová náplň:
mleté ořechy
mléko
cukr
marmeláda
kapka rumu
citrónovou kůrou
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme kynuté těsto, já kvásek nedělám. Vše dám do mísy a pořádně zpracuji ve vláčné těsto a dám na hodinu kynout.

  2. Mezitím zpracujeme tuk a hladkou mouku, uděláme kuličku a dáme chladit do lednice.

  3. Vykynuté těsto, strčíme taky na 15 minut do lednice.

  4. Pak ho vyválíme na velký plát, z tukového těsta vyválíme poloviční plát a dáme na polovinu kynutého těsta, to přeložíme a vyválíme. 3x přeložíme(na šířku, na délku a zase na šířku).

  5. Necháme asi 45 minut odpočinout, poté zase vyválíme a opět 3x přeložíme a necháme asi 20 minut odpočívat.

  6. Nakonec vyválíme asi 0,5cm i tenčí plát.

  7. Nakrájíme ho na čtverce asi 8x8cm.

  8. Na prostředek každého čtverce dáme náplň od kraje ke kraji, můžeme dát hodně, mě to nevyteklo:), přeložíme, kraje pořádně přitlačíme a nařežeme do podoby hřebenu.

  9. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme(asi 20 minut na 180).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!