Babiččiny knedlíky v páře - (Großmama's Dampfnudeln)

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 g hladké mouky
1 špetka soli
1 kostka droždí (42 g)
400 ml mléka (vlažného)
75 g cukru
2 vejce
80 g másla (rozpuštěného, ne horké)
trochu nastrouhané citronové kůry
1 vanilkový cukr
60 g másla (do hrnce)
1 lžíce cukru (do hrnce)
300 ml mléka (do hrnce)

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme klasicky kynuté těsto, já jsem dala do domácí pekárny, nejdříve všechny tekuté přísady a pak sypké, jak jsme prostě zvyklí zadělávat v domácí pekárně.Nastavíme program těsto, po vykynutí znovu prohněteme a děláme bochánky na pomoučený vál (nebo pracovní desku), z tohoto množství by jich mělo být 12 ks, znovu necháme nakynout.

  2. Připravíme si do hrnce s dobře těsnící poklicí, mléko, máslo a cukr, necháme ohřát, ne vařit a vložíme nakynuté bochánky, dobře uzavřeme a přivedeme k varu, když se začne mléko vařit ztlumíme plamen (mám plyn) a necháme na mírném ohni zvolna bublat asi 40 minut.

  3. V receptu je uvedeno, že po této době by se měl ozývat slabý třesk a to je doba kdy je hotovo.

  4. Poté můžeme servírovat, dáme na talíř, přelijeme vanilkovou omáčkou.Vanilkovou omáčku si uvaříme z mléka pudingu a cukru, ale to asi každý zná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!