Pohár Černý les

Recepty, Moučníky

Suroviny

425 g třešňový kompot nebo jiného oblíbeného ovoce - slitých
1 lžíce Třešňovice
1 čokoládový Muffin nakrájený na menší kousky
2 kopečky čokoládové zmrzliny
2 kopečky vanilkové zmrzliny
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
nastrouhaná čokoláda na ozdobu
Na čokoládovou omáčku:
2 lžíce javorového sirupu
100 g tmavé čokolády rozlámané na kousky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravte čokoládovou omáčku.

  2. Přiveďte k varu 80 ml vody s javorovým sirupem.

  3. Stáhněte z ohně, přidejte rozlámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění.

  4. Ušlehejte smetanu.

  5. Promíchejte odpeckované třešně s alkoholem a část jich nasypte na dno pohárů.

  6. Pokryjte je kouskem muffinu, přidejte po kopečku vanilkové a čokoládové zmrzliny a přilijte trochu čokoládové omáčky.

  7. Vrstvy zopakujte a poháry završte šlehačkou a čokoládovou omáčkou.

  8. Ozdobte nastrouhanou čokoládou a třešní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!