Slávinky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

120 ml (g) vody
70 g cukru
100 g másla
50 g rozinek
špetka soli
2 žloutky
strouhaná citrónová kůra
lžička citrónové šťávy
390-400 g hladké mouky
21 g droždí
Na obalení:
bílek
2 lžíce moučkového cukru
sekané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, máslo měkké, povolené) a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 4 díly - z každého uděláme bochánek a necháme asi 10 minut odpočinout. Bochánky vyválíme na kulatý plát, který rozřízneme na 6-8 výsečí a z každého trojúhelníčku srolujeme rohlíček. Při rolování povytahujeme cípek, aby jím byl rohlíček co nejvíce omotán.

  3. Všechny umotané rohlíčky omočíme v bílku, smíchaném s cukrem a oválíme v sekaných mandlích. Nebo můžeme mandle vmíchat do bílku s cukrem a rohlíčky omočit v této směsi.

  4. Naskládáme je na plech s pečícím papírem nebo fólií, necháme vykynout a upečeme o světlerůžova (180°C/asi 20 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy