Babiččiny domácí koblížky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg hladké mouky
3 hrsti cukru
2 lžičky soli
15 dkg hery
1 droždí
1/2 l mléka (vlažného)
2 vejce
marmeláda (na plnění)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, sůl a cukr promícháme, přidáme kvásek (1/4 l vlažného mléka a droždí) a zase rozmícháme.

  2. Dále přidáme vejce s vlažným omastkem a zase promícháme. Podle konzistence těsta přidáváme podle potřeby zbytek mléka. Hotové těsto necháme kynout. 2x těsto přemícháme.

  3. Z těsta si vykrojíme skleničkou kolečko, na něj dáme marmeládu a druhým kolečkem to přiklopíme. Pak skleničkou objedeme kraje a uhladíme.

  4. Pečeme v oleji tak, aby koblížky plavaly. Musíme je otáčet během pečení.

  5. Píchneme do koblížků a tak poznáme, zda už jsou hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!