Zapečené uzeniny s černým pivem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Var.1:
600 g salámu gothaj
400 g uhlířského kabanosu
1 čabajská klobása
1,5 větší cibule
6 stroužků česneku
1 paprika bílá
1 feferonka červená asi 30 g
250 ml cikánské omáčky
0,5 l piva (tmavého ležáku)
100 ml kečupu
sůl
pepř
Var. 2:
1000 g libových párků
1 čárda klobása
4 velké cibule
8 stroužků česneku
8 bílých paprik
2 lžičky Red Chilli – mletá červená chilli paprika
250 ml cikánské omáčky
0,4 l černé pivo Krušovice
200 ml kečupu FIT KETCHUP
rajský protlak v tubě
8 žampiónů
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Var. 1: Kabanos rozdělíme na asi patnácticentimetrové díly, napůl rozkrojíme a vložíme do nich kolečka cibule. Zbytek cibule rozkrájíme na měsíčky, část dáme na dno zapékací mísy a zbytek posypeme nahoru. Salám gothaj rozdělíme na přibližné stejné dílky jako kabanos. Obojí uzeninou vyložíme zapékací mísu. Přidáme na kolečka nakrájenou čabajskou klobásu. Dále přidáme nakrájenou papriku, česnek a feferonku. Posolíme, popepříme a zalijeme cikánskou omáčkou, kečupem a černým pivem. Pečeme na asi 170 st.C 45 minut. Posledních 15 minut bez pokličky. Var. 2: Papriky omyjeme a zbavíme jadřinců, cibule oloupeme, žampióny zbavíme nožek a oloupeme je a česnek oloupeme. Potom papriky, cibule, žampióny, klobásu a česnek nakrájíme, párky rozkrojíme na poloviny. Do pekáče dáme na dno směs nakrájených surovin, které jsme nejprve prosolili, opepřili a promíchali. Na tento základ rozložíme poloviny párků a přidáme chilli, kečup, rajský protlak, cikánku a zalijeme pivem. Dáme péci do trouby na 250 st.C. Pečeme asi jednu hodinu, až šťáva zhoustne, přitom v polovině pečení vše obrátíme a promícháme. Před koncem pečení sundáme víko pekáče, aby se vše orestovalo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!