Máslová dýně s cizrnou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 malá máslová dýně (nebo půl větší)
400 g sterilované cizrny
2 lžíce červené kari pasty
400 ml kokosové mléko
2 lžíce rostlinného oleje
sůl
čerstvý koriandr a kokosové lupínky k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou, vydlabanou dýni nakrájíme na kostky. Ve wok pánvi (nebo hrnci) rozpálíme olej a na něm asi minutu restujeme kari pastu, až zavoní.

  2. Přidáme dýni a cizrnu, promícháme, aby se obalily kari pastou.

  3. Zalijeme kokosovým mlékem, promícháme, osolíme a vaříme cca 20-25 min. Dýně musí změknout a mléko se zredukuje na hustší omáčku.

  4. Podáváme posypané koriandrem a lupínky kokosu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!