Asijský pikantní zelný salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 hlávkového zelí
1- 2 feferonky
1 stroužek česneku
1 lžíce sójové omáčky nebo ústřicové omáčky
1 lžíce rýžového octa nebo vinného octa
1 lžíce sezamového oleje
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zelí den předem nakrájíme na tenké proužky, řádně osolíme, promačkáme, přidáme nakrájenou feferonku a necháme přes noc v lednici.

  2. Druhý den zelí v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme vykapat. Připravíme zálivku ze sójové omáčky, rýžového (vinného) octa, sezamového oleje, rozmačkaného česneku a cukru, tou zelí přelijeme, promícháme a ještě asi hodinu necháme v lednici. Poté případně ještě dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!