Plněné maso s jemnou zeleninou - Bobík nedoporučuje

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřové kýty
sůl
pepř
30 g rostlinného tuku
50 g cibule
150 g žampionů
2 vejce
60 g oleje
40 g másla
1 dl vývaru
350 g květáku
350 g brokolice

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené řízky dobře rozklepeme, osolíme, opepříme.

  2. Z vajec, nakrájené cibule a žampionů připravíme smaženici, kterou řízky naplníme, přeložíme napůl a sepneme párátkem.

  3. Opečeme po obou stranách na horkém oleji, měkké vyjmeme, ve výpeku rozpustíme máslo, zalijeme vývarem nebo vodou, douchutíme a krátce povaříme.

  4. Na talíři přelijeme řízky šťávou a obložíme růžičkami ve slané vodě vařené brokolice. Příloha - brambory nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!