Flambované palačinky (Crêpes Suzette)

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

4 hotové palačinky (třeba ty podle receptu v poznámce)
Omáčka:
1 velký pomeranč
60 g másla
30 g cukru
4 lžíce likéru Grand Marnier

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme si kůru z poloviny omytého pomeranče. Vymačkáme si tolik šťávy z pomeranče aby to vydalo na pět lžic.

  2. Do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, máslo a cukr. Zahříváme na mírném ohni dokud se nám máslo nerozpustí. Každou palačinku přehneme na půl a pak ještě jednou na čtvrtku. Palačinky poskládáme do omáčky v pánvi, prohřejeme a pořádně je okoupeme v omáčce. Pak je otočíme z druhé strany.

  3. V malém kastrůlku si na mírném ohni zahřejeme likér, odstavíme z ohně a zapálíme. Hořícím likérem přelijeme palačinky. Po zhasnutí plamene můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!