Pomerančové linecké bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

90 g bezlepkové mouky Schär B
30 g bezlepkové mouky Jizerka
30 g Solamylu
1/4 kávové lžičky xanthanu
60 g moučkového cukru
100 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
šťáva a kůra z 1/2 pomeranče
pomerančová marmeláda
Pomerančová poleva:
180 g mletého cukru
1 lžíce horké vody
2-3 lžíce pomerančové šťávy
1 lžička rozehřátého ztuženého tuku

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu.

  2. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme libovolné tvary.

  3. Pečeme při 160 °C asi 8 min. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme.

  4. Zcela vychladlé cukroví slepujeme po dvou meruňkovou nebo pomerančovou marmeládou a potřeme pomerančovou polevou. Tu připravíme důkladným promícháním uvedených surovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!