Arašídové sušenky s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

-125 g změklého másla
-125 g arašídového másla
-100 g cukru
-100 g třtinového cukru
-1 vejce
-350 g hladké mouky
-štipec soli
Dokončení:
-hořká čokoláda
-nahrubo umleté arašídy

Postup přípravy receptu

  1. Šlehačem utřeme máslo, arašídové máslo, cukr a třtinový cukr.

  2. Přidáme vejce a dobře spojíme.

  3. Přisypeme mouku, sůl a vytvoříme těsto, které rozdělíme na dvě stejné části.

  4. Každou část těsta rozválíme samostatně mezi dvěma archy pečícího papíru na placku o síle 0,5 cm a tu i se spodním archem pečícího papíru dáme na půl hodiny do mrazáku (tím si usnadníme vykrajování těsta a přenesení syrových sušenek na plech, nerozpadnou se nám mezi prsty).

  5. Po půl hodině v mrazáku těsto vyndáme vykrojíme požadovaný tvar, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme opět do mrazáku i s plechem na 15 minut (to nám pomůže že sušenky si zachovají svůj tvar a neroztečou se při pečení). Takto postupujeme i se zbytkem těsta.

  6. Po 15 minutách vyndáme sušenky z mrazáku a rovnou je dáme péct do předehřáté trouby na 170°C asi 10 minut.

  7. Po upečení necháme vychladnout na plechu. Horké jsou křehké a mohly by se rozlámat.

  8. Po vychladnutí okraje sušenek namáčíme v rozehřáté čokoládě a obalujeme v nahrubo umletých arašídách.

  9. Necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!