Penne zapečené s cuketou a medvědím česnekem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g těstovin penne
1 mladá cuketa
2 jarní cibulky
30 g medvědího česneku
sůl
pepř
200 ml mléka
1-2 lžičky bramborového škrobu (Solamyl)
100 ml smetany
2 lžičky pesta z medvědího česneku (nebo klasického bazalkového pesta)
100 g nastrouhaného sýra (nejlépe gouda)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a dobře scedíme.

  2. Cibulky nakrájíme na kolečka a cuketu na tenké dlouhé pásky. (Dobře to jde škrabkou na brambory). Na pánvi rozehřejeme olej a cibulky s cuketou krátce osmahneme. V hrníčku mléka rozmícháme škrob a zalijeme zeleninu na pánvi. Počkáme, až se začne vařit, pak přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, odstavíme a přimícháme pesto. Medvědí česnek nakrájíme nadrobno a vmícháme do směsi. Nakonec přimícháme i uvařené těstoviny.

  3. Vše rozdělíme do jednoporcových zapékacích misek a navrch nasypeme sýr. Zapékáme asi 20 minut při 200°C, až se sýr roztaví a začne zlátnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!