Arašídové jazýčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
125 g nastrouhaných nesolených arašídů
125 g mletého cukru
125 g hladké mouky
125 g másla
1 žloutek
Krém:
200 g másla
30 g arašídové nutely
Elastická arašídová poleva
kousek 100% tuku
drobně nasekané arašídy

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny na chladném místě odpočinout. Vyválíme plát a vykrajujeme jazýčky. Pečeme při 180´C cca 8minut.

  2. Po vychladnutí slepujeme krémem po dvou k sobě. Poléváme polevou a sypeme drobně nasekanými arašídy nebo dle vlastní fantazie.

  3. Krém: vyšleháme máslo a vmícháme arašídovou pomazánku.

  4. Poleva: elastickou polevu opatrně rozpustíme ve vodní lázni s kouskem tuku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!