Arašídové cookies

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 hrnku (225 g) ztuženého tuku
1 hrnek (225 g) arašídového másla
1 hrnek (340 g) medu
2 vejce (lehce ušlehaná)
2 čajové lžičky vanilkového extraktu
3 hrnky (375 g) hladké mouky
1 hrnek (200 g) krupicového cukru
1 1/2 čajové lžičky jedlé sody
1 čajová lžička prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky soli
1/2 hrnku (100 g) krupicového cukru (na obalení)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 175°C a plechy vyložíme pečícím papírem.

  2. V míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem ušleháme ztužený tuk, arašídové máslo a med dohladka, cca 3 minuty.

  3. Přidáme vejce a vanilkový extrakt a dobře promícháme.

  4. Ve velké míse smícháme mouku, 200 g cukru, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.

  5. Suché přísady postupně přidáváme do arašídové směsi a mícháme na nízkých otáčkách, dokud se řádně nespojí.

  6. Z těsta formujeme koule, velikosti 2 PL, obalíme je v cukru a dáme je na připravené plechy (12 na jeden plech).

  7. Pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut.

  8. Po vyndání z trouby je necháme na plechu vychladnout cca 5 minut, potom je přeneseme na mřížku, kde je necháme zcela vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!