Anýzové proužky

Recepty, Cukroví

Suroviny

4 vejce
400 g cukru
600 g hladké mouky
1 lžíce mletého anýzu
trochu prášku do pečiva
hrst mletých ořechů
rovná lžíce kakaa
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem a anýzem. Dáme na vál, zpracujeme v hladké těsto, které rozdělíme na tři stejné díly.

  2. Do jednoho dílu zapracujeme ořechy s kakaem a tento díl rozpůlíme.

  3. Na pomoučeném válu vyválíme pruh ze světlého těsta, na něj doprostřed položíme proužek z kakaového těsta. Okraje přehneme tak, aby uprostřed bylo vidět tmavé těsto. Stejně tak uděláme i druhý pruh.

  4. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů dorůžova.

  5. Necháme chvilku vychladnout a nakrájíme na proužky asi 1,5 cm široké a obalíme v moučkovém cukru s vanilkou. Tyto proužky se musí nejméně tři týdny uležet, než změknou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!