Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

cca 400 g kuřecích krků
cca 200 g kuřecích jater
150 g čerstvých žampionů
oloupané brambory pro dvě osoby
1 cibule
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
3 stroužky česneku
pepř čerstvě mletý
cca 1,5 lžíce sojové omáčky, dle chuti
tymián
olej

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné masitější kuřecí krky a očištěná játra smícháme se lžící čerstvě nastrouhaného zázvoru, česneku, sojové omáčky a dáme do zapékací mísy vymazané olejem společně s pokrájenými žampiony a snítkou tymiánu, na pokrájenou cibuli.

  2. Přidáme pokrájené oloupané brambory (menší krájet nemusíme), které zakapeme mírně olejem, opepříme, mísu zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 40-45 minut, poté odklopíme, promícháme, je-li třeba podlijeme troškou vody nebo pivem a dopečeme do barvy a doměkka.

  3. Podáváme s okurkovým nebo jiným zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!