Biskupské hvězdičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
60 g směsi kandovaného ovoce a rozinek
170 g hl. mouky
130 g másla
50 g moučkového cukru
1 PL medu
1 žloutek
40 g mletých lískových oříšků
½ KL koření do perníku
citronová kůra
máslový krém
bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Kandované ovoce a rozinky nakrájíme nadrobno. Ze všech surovin připravíme těsto a dáme do chladničky, nejlépe přes noc.

  2. Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky. Přeneseme na plech a zvolna upečeme.

  3. Vychladlé slepíme máslovým krémem a polijeme bílou čokoládou. Zdobíme kandovaným ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!