Biskupské hvězdičky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 60 g směsi kandovaného ovoce a rozinek
- 170 g hl. mouky
- 130 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 PL medu
- 1 žloutek
- 40 g mletých lískových oříšků
- ½ KL koření do perníku
- citronová kůra
- máslový krém
- bílá čokoládová poleva
Postup Biskupské hvězdičky
Postup přípravy receptu
-
Kandované ovoce a rozinky nakrájíme nadrobno. Ze všech surovin připravíme těsto a dáme do chladničky, nejlépe přes noc.
Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky. Přeneseme na plech a zvolna upečeme.
Vychladlé slepíme máslovým krémem a polijeme bílou čokoládou. Zdobíme kandovaným ovocem.