Čokoládové trubičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
350 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
180 g másla
70 g mletých ořechů
1 celé vejce
1 žloutek
1 PL kakaa
Krém:
čokoládový krém
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme minimálně 2 hod. v chladničce. Potom z těsta vyválíme plát o síle 2 mm a rádýlkem nakrájíme obdélníčky cca 4 x 5 cm, které natočíme na trubičky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 195´C asi 11 minut. Ještě teplé trubičky stáhneme z formiček.

  2. Vychladlé namáčíme do čokolády. Po zaschnutí plníme čokoládovým krémem.

  3. Krém: Do základního krému přidáme mírně rozpuštěnou čokoládu a trochu rumu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!