Anglické čajové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g másla jemně utřeme a postupně přidáme
175 g cukru
1 vanilkový cukr
5 vajec
2 lžíce rumu
smícháme:
250 g hladké mouky
1 lžičku prášku do pečiva (prosijeme a po lžících přidáme k první části těsta;těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech)
Povrch řezů:
100 g sekaných mandlí
4 lžíce kandysu rozdělíme na těsto
(plech vložíme do předehřáté trouby (175-200°,25 min.), ještě teplý koláč nakrájíme, vychladlé řezy uchováváme v dobře uzavřené krabici)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: 250 g másla jemně utřeme a postupně přidáme 175 g cukru, 1 vanilkový cukr, 5 vajec, 2 lžíce rumu;smícháme 250 g hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva;prosejeme a po lžících přidáme k první části těsta;těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech.

  2. Povrch řezů: 100 g sekaných mandlí, 4 lžíce kandysu rozdělíme na těsto. Plech vložíme do předehřáté trouby (175-200°C na 25 minut), ještě teplý koláč nakrájíme, vychladlé řezy uchováváme v dobře uzavřené krabici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!