Hovězí kousky s majoránkou a šalvějí

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 0,5 kg hovězích kousků
sádlo
půl paličky česneku (vyšlo to na 7 stroužků)
majoránka
šalvěj
tymián
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kousky omyjeme, pokud nejsou stejně velké, větší rozkrájíme. Česnek nasekáme nadrobno.

  2. Do kastrolu dáme kousky sádla, na ně hovězí kousky, posolíme, trochu opepříme a posypeme česnekem, majoránkou a šalvějí. Můžeme přidat i trochu tymiánu.

  3. Promícháme a zakryté dáme do trouby na 180 stupňů. Kontrolujeme každých 30 minut a podle potřeby podlijeme vodou - jen tak, aby byla do poloviny masa, nemělo by být celé ponořené, aby se nevařilo.

  4. Když je maso měkké, odkryjeme pokličku, teplotu zvýšíme na 200 stupňů a necháme vodu trochu vydusit. Maso zároveň chytne i trochu tmavší barvu.

  5. Podáváme s bramborami, jako příloha se hodí kysané zelí nebo sterilované okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!