Plněná cibule v anglické slanině

Recepty, Mleté maso

Suroviny

5 ks cibule
100 g mletého vepřového
100 g mletého hovězího
5 plátků anglické slaniny
2 stroužky česneku
3 - 4 lžíce nevařené rýže
mletý černý pepř
1 lžička soli
trochu zeleninového vývaru
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa dáme rozmačkaný česnek a na jemno pokrájený vydlabaný střed z cibulí. Maso osolit, okořenit, přidat nevařenou rýži a přilít asi 1/3 šálku vývaru. Vše důkladně promíchat. Směsí plnit cibule, kterým předem odřízneme vršek a všechny vydlabeme na co nejtenčí vrstvu, obalíme anglickou slaninou, kterou připíchneme párátky.

  2. Pečeme při 170 °C asi 30 až 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!