Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Vykostěný kančí hřbet cca 500 g nebo jiné zvěřiny (já měla mladého koloucha jelena siky nebo možno takto připravit i vepřovou panenku)
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
5 rozdrcených kuliček jalovce
sůl
olej
Dále:
čerstvé lišky nebo mražené lišky
50 g slaniny
kousek másla
cca 200 ml zvěřinového bujónu nebo vývaru
zelená petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme olejem a osolíme. Bylinky si na jemno nasekáme a spolu s drceným jalovcem rozprostřeme na prkénku. Maso po směsi poválíme a obalíme ze všech stran.

  2. Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka dohněda opečeme a přendáme na pekáček. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C na cca 10 minut.

  3. Na pánvi po mase rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme lišky, mírně osolíme a chvilku opékáme. Podlijeme vývarem a zredukujeme tekutinu. Nakonec vmícháme plátek chladného másla a petrželku. Maso vyjmeme z trouby, necháme ještě cca 5 minut odpočinout, nejlépe zabalené v alobalu, abychom zachytili šťávu. Maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme spolu s liškami a třeba šťouchanými bramborami sypanými smaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!