Kaše z ovesných vloček s krupicí

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 šálek vloček
3 šálky mléka
3 lžíce dětské krupice

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky namočíme na cca 15 minut do mléka, aby se rychleji uvařily. Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli, přidáme vločky, krupici a vaříme za stálého míchání nejlépe vařečkou (která má spodní stranu rovnou) asi 5 minut. Pokud je hmota velmi řídká, přidáme ještě trochu krupice.

  2. Po uvaření vločkovou kaši ihned podáváme. Na talíři sladíme medem, doplníme máslem a sypeme skořicí, kakaem nebo nastrouhanou čokoládou, syrovým sezonním ovocem, zavařeninou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!