Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem
Recepty, RybySuroviny
- 6 kostek rybiho filé
- 1 vejce
- smetana ke šlehání
- 1-2 stroužky česneku
- brambory cca 800 g
- voda na podlití
- máslo
- kari
- oregáno
- sůl
- pepř
Postup Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem
Postup přípravy receptu
-
Okapané filé osmažíme na másle z obou stran a zaprášíme kari kořením, posolíme a popepříme. Přidáme jemně nasekaný česnek a špetku oregana a trošku podlijeme vodou, pokud je potřeba. Dusíme pod pokličkou cca 10 minut.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka cca 1 cm široká, vyskládáme 1/2 brambor na vymazaný pekáč, posolíme, popepříme, zaprášíme kari.
Rozmícháme si ve smetaně vejce a přidáme dle potřeby sůl. Lehce zakápneme brambory. Na brambory vyskládáme filé a poklademe zbytkem brambor. Navrch nalijeme zbytek smetany a dáme a péct do změknutí brambor, dle naší trouby a odrůdy brambor 30...45 minut, zkusíme nožíkem zda jsou brambory měkké a zapečeme do růžova.