Znojemská specialita z časopisu Blesk

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového plecka
1 cibule
100 g sádla
60 g rajského protlaku
1 l vývaru
1 lžíce hladké mouky
2 sterilované okurky
50 g sterilovaného hrášku
50 g sterilované mrkve
150 ml piva
pepř
mletá sladká paprika
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na 80 g sádla opečeme na kostky nakrájené maso, pak přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme paprikou, protlakem, osolíme opepříme a zalijeme vývarem a pivem. Dusíme.

  2. Na zbytku sádla osmažíme mouku, zalijeme troškou studené vody, důkladně promícháme a vlijeme k téměr měkkému masu.

  3. Dusíme dokud nebude maso měkké, pak teprve přidáme pokrájené okurky, mrkev a hrášek, necháme provařit, dochutíme podle chuti a odstavíme z ohně. Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!