Špendlíkový koláč s borůvkami (bez vajec)

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g polohrubé mouky
120 g másla
100 g cukru
1 prášek do pečiva
250 ml mléka
300 - 400 g vypeckovaných špendlíků
velká hrst borůvek
Drobenka:
100 g hrubé mouky
70 g másla
70 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a vymícháme hladké těsto.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme.

  3. Poklademe ovocem, posypeme drobenkou a dáme do vyhřáté trouby.

  4. Pečeme na 170°C cca 35 minut. Čas i stupně jsou orientační, každá trouba peče jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!