Pohanková slaná kaše - přílohová

Recepty, Přílohy

Suroviny

pohanka (kroupy nebo lámanka)
cibule
česnek
solu (dle potřeby)
voda
máslo (nebo sádlo,olej,anglickou slaninu apod.)

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku nasypu do talíře a zaliji vroucí vodou, přikryji druhým talířem a nechám stát (kroupy 10 minut, lámanku tak 5 minut).

  2. Na pánvi na tuku orestuji cibulku a utřený česnek (podle toho, k čemu jí přikládám dám i slaninu), přidám odstátou pohanku, promíchám a pod pokličkou nechám do podávání. Kdysi jsem četla, že pohanka se má jíst se syrovou zeleninou, máte-li jí sladkou, tak s čerstvým ovocem, neboť vitamín C zvyšuje účinek Rutinu. Patřím mezi ty, kdo nemají potřebu solit, vy si dolaďte podle sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!