Žluté fazolky s vepřovými výpečky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece
sáček tekuté marinády Pečené maso“ (Albert)
0,5 kg čerstvé žluté fazolky
1 Rama cremefine na vaření
máslo
sůl
pepř
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky a okořeníme polovinou obsahu sáčku tekuté marinády Pečené maso“ a dáme odležet do chladu na 30 minut.

  2. Než se maso uleží, tak v hrnci opražíme jednu cibuli na asi 100 g másla a přidáme již očištěné a na 4-5 cm špalíčky nakrájenou žlutou fazolku. Dusíme asi 30 -45 minut do měkka, dle potřeby samozřejmě podléváme trochou vody.

  3. Po udušení zahustíme rostlinou smetanou Rama cremefine, osolíme, opepříme a krátce provaříme. Naložené masové kostičky prudce opečeme bez oleje (ten je již obsažen v marinádě) v hlubší pánvi, nejlépe WOK a když je maso krásně opečené tak jej posypeme drceným kmínem a na jemno nakrájenou cibulí.

  4. Maso poté podlijeme cca 1 dcl vody a dusíme nezakryté, dokud maso, není měkké. Vzhledem k velikosti kostek masa je maso hotovo cca za 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!