Králík s hlívovou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 králičí stehna
100 g špeku
180 ml kysané smetany
250 g hlívy ústřičné
180 ml smetany na vaření
1 větvička rozmarýnu
1 kostka Masoxu
podle chuti sůl
mletý pepř
drcený kmín
2 nakrájené cibule
olivový olej
2 PL kukuřičného škrobu na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Kraličí stehna si prošpikujeme, zbytek špeku nakrájíme a dáme do kastrolu spolu s olejem.

  2. Do rozehřátého oleje a vyškvařeného špeku dáme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme nakrájenou hlívu,rozmarýn, osolíme opepříme, okmínujeme a necháme asi 5 minut dusit.

  3. Vložíme maso zalijeme asi 200 ml teplé vody, dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme.

  4. Do misky si dáme kysanou smetanu, smetanu na vaření trochu teplého základu, přidáme kukuřičný škrob, rozkvedláme a vlijeme do omáčky. Přidáme kostku masoxu, vrátíme maso a necháme ještě asi 20 minut provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!