Ořechové žluté řezy

Recepty, Cukroví

Suroviny

280 g moučkového cukru
250 g cukru do žloutků
280 g Hery
8 bílků
8 žloutků
280 g mletých ořechů
280 g polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme cukr s Heru v jedné misce. V druhé ušleháme 8 bílků na tuhý sníh. Část cukru zašleháme do sněhu, aby byl pevný.

  2. Do Hery s cukrem vmícháme mouku a velmi opatrně ušlehané bílky. Vznikne tužší těsto, které dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku a uhladíme.

  3. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a pečeme 20-25 minut. Ke konci pečení už šleháme žloutky s 250 g cukru do husté pěny. Když je těsto upečené, necháme je tak 3 minuty malinko vychladit a ještě hodně teplý korpus potřeme žloutkovou směsí, kterou necháme zaschnout nejméně do druhého dne. Krájíme obdélníčky nožem, který namáčíme do horké vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!