Zlatý lín na bylinkách s citrónovou trávou

Recepty, Ryby

Suroviny

Zlatý lín
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
Šťáva z jedné limetky
125g másla
hladká mouka
indické koření
sůl
3 stébla citronové trávy

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné líny osušíme, důkladně prosolíme. Dovnitř ryby dáme šťávu z limetky, posypeme indickým kořením. Na závěr poprášíme lehce hladkou moukou. Vložíme do pekáče, obložíme bylinkami a citronovou trávou, kterou podélně rozřízneme napůl (kvůli aroma). Na závěr přidáme pokrájené máslo. Vložíme do předehřáté trouby na cca 180°C a pečeme přikryté cca 25-3O min, dle velikosti ryby. Poté pečeme odkryté dalších deset minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!