Kachní roláda s kysaným zelím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kachna (2 kg)
sůl, pepř, sušený zázvor, kmín
cibule, česnek
lžíce hladké mouky
Náplň:
500 g kysaného zelí
1 cibule
1 jablko

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu vykostíme, plát položíme kůží dolů, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem. Zelí vymačkáme, přidáme nakrájenou cibuli a oloupané nastrouhané jablko. Promícháme a ochutnáme, pokud je potřeba, tak ještě zelí přisladíme cukrem, aby bylo sladkokyselé, někdy bývá příliš kyselé. Zelí rozložíme na plát masa a pevně stočíme. Svážeme pevně potravinářským provázkem a celou roládu opět osolíme, jemně posypeme zázvorem a pokmínujeme.

  2. Položíme do pekáčku, přidáme podle chuti stroužky česneku a na větší kusy nakrájenou cibuli. Pečeme bez tuku pod pokličkou. Během pečení slijeme část tuku. Pečeme pomalu asi 2 hodiny. Před dokončením necháme roládu odkrytou, aby se udělala kůrčička. Roládu vyjmeme a výpek vysmahneme, poprášíme moukou a podlijeme vodou a provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!