Houbovo-pórkové vepřové maso

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového masa (kýta, plec, karé, krkovice)
1,5-2 lžíce drtě sušených hub - dle chuti
sůl
pepř mletý
drcený kmín
sádlo nebo olej
1 pórek
2 stroužky česneku
vývar dle potřeby
2 dl smetany na vaření
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme, posypeme dle chuti kmínem a zaprášíme houbovou drtí. Množství houbové drti záleží na naší chuti a druhu použitých hub.

  2. V kastrolu rozehřejeme sádlo, olej nebo vyškvaříme jemně pokrájenou slaninu a maso na něm ze všech stran osmažíme dozlatova. Poté přidáme rozvonět nasekaný česnek, přisypeme na kolečka pokrájený středně velký pórek (kousek necháme na dozdobení), podlijeme troškou vývaru a dusíme do změknutí masa, za občasného podlití a promíchání dle potřeby..

  3. Přilijeme smetanu, omáčku zahustíme troškou jíšky nebo ve smetaně předem rozmícháme cca lžičku hladké mouky. Omáčku provaříme, dle chuti ještě ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

  4. Podáváme s těstovinami, rýží, bramborem, noky nebo bramborovou kaší. Na talíři dozdobíme drobně pokrájeným pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!