Salát z brokolice se zlatým dresinkem - Japonsko

Recepty, Saláty

Suroviny

2 brokolice
1 svazek červených ředkviček
Dresink Kimizu:
½ šálku studené vody
2 lžíce cukru
3 lžíce octa
1 lžíce kukuřičné mouky
3 žloutky
3 lžičky křenu vasabi

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici opatrně rozebereme na růžičky a na půl minuty hodíme do vařící vody. Na delší dobu ne, aby neztratila barvu. Já jsem to povařila 2 minuty a pak rychle zchladila v ledové vodě, ale to je na každém, jak si to udělá. Ředkvičky nakrájíme na co nejtenčí plátky.

  2. Brokolici narovnáme na talíř, ozdobíme ředkvičkami a připravíme si dresink Kimizu: Všechny přísady kromě křenu dáme do mísy a mícháme tak dlouho, dokud nezískáme hladkou hmotu. Můžeme použít šlehač. Tuto směs pak vaříme za stálého míchání ve vodní lázni do zhoustnutí. Nemělo by to trvat déle, než šest, sedm minut. Nakonec přidáme nastrouhaný křen vasabi (tady v Česku spíš pastu vasabi, množství podle chuti). Důležitá je úprava na talířích, na tu si Japonci velice potrpí.

  3. Vychlazený dresink nalijeme buď přímo na brokolici, nebo okolo na talíř. I když se to nezdá, je to rychlý recept, určený hlavně milovníkům ostrých chutí, hlavně tedy japonského křenu vasabi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!