Žemlovka z mazance s jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

několik plátků mazance
kelímek smetany (200 ml)
kelímek (od smetany) mléka
1/2 kelímku cukru
vanilkový lusk
6 žloutků
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Mazanec nakrájíme na malé kostky a vložíme do připravených nádob. V kastrolu si svaříme mléko se smetanou. Nesmí vřít, jen ji zahřejeme k bodu varu.

  2. V jiné nádobě si rozmícháme žloutky s cukrem a přidáme vanilku z lusku. Promícháme a vlijeme do žloutků mléčnou směs.

  3. Promícháme a nalijeme do připravených nádob, misek či jedné velké zapékací mísy.

  4. Každou misku polijeme směsí a přidáme na plátky nakrájené jahody. Posypeme trochu cukrem a zapečeme asi 20 minut na 200 °C. Hotové posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!