Žemlovka naslano

Recepty, Ostatní

Suroviny

veka
mléko
máslo
(sýry podle chuti:)
niva
eidam
(salám podle chuti:)
šunka
Herkules
muškátový oříšek nebo koření na pizzu
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku nebo jinou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.

  2. Veku nakrájíme na plátky a naskládáme do misky, polijeme lehce mlékem, přidáme hoblinky másla a sýry dle chuti - co sýr, to jiná chuť žemlovky.

  3. Na sýr rozložíme salám - nejlepší je snad Gothaj - okořeníme, dáme další vrstvu veky, opět lehce zalijeme mlékem a vrstvíme dle potřeby suroviny. Poslední vrstvu tvoří opět veka, kterou zalijeme rozšlehaným vejcem (vejci). Upečeme. Před dopečením posypeme hustě strouhaným Eidamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!