Vepřový guláš VI

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřového masa
300 g cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce hořčice
200 g rajčatového protlaku
černé koření
červená paprika sladká
červená paprika pálivá
rasca (mletá)
bujón
feferonky (nebo chilli)
sůl
olej
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu na drobno pokrájame a osmažíme na masti do sklovita.

  2. Pridáme na kocky pokrájané mäso, posolíme, pokoreníme, pridáme čevenú papriku, štipku mletej rasce a podľa chuti pálivej papriky, chili alebo feferóniek.

  3. Smažíme za stáleho miešania kým mäso nepustí šťavu. Pridáme horčicu a šťavu vydusíme.

  4. Zalejeme vodou (iba aby zakryla mäso) a mäso dáme do tlakového hrnca na 20-30min. kým nie je mäkké. Nakoniec pridáme bujón (nie je nutný), rajčinový pretlak a nastrúhaný cesnak a povaríme.

  5. Môžeme dochutiť vegetou, prípadne ešte podľa chuti dokoreníme.

  6. Podávame so zemiakmi, alebo s knedľou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!