Koláč s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
špetka soli
2 lžíce krystalového cukru
300 ml mléka
2 vejce
125 g rozpuštěného másla
30 g droždí
ovoce (dle chuti)
Drobenka:
200 g hrubé mouky
100 g cukru krupice
100 g másla
máslo na pokapání koláče
rum

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka zamícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.

  2. Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě nakynout.

  3. Na drobenku smícháme mouku s cukrem a máslem. Prsty promneme a vytvoříme drobenku.

  4. Vykynuté těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem (může být i vymazaný olejem a vysypaný hrubou moukou) a rukama je rozlačíme po celém plechu. Obložíme ovocem, posypeme drobenkou a necháme ještě chvíli kynout na plechu.

  5. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15-20 minut. Ihned po vytažení koláč pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!