Rychlánouzovápolévka

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 brambora
1 mrkev
1 cibule(já jsem použila 4 zbylé bílé části lahůdkové cibulky)
1 kostka masoxu nebo zeleninového bujonu
1 polévková lžíce tuku(máslo,olej,nebo sádlo)
1 vejce
hrst čerstvých zelených bylinek:
libeček
petržel
celer
sůl
mletý pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Já jsem použila zbytky lahůdkové cibulky, kterou jsem nakrájela na kolečka. Očištěnou bramboru, mrkev a celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  2. Do hrnce na rozpálený tuk dáme nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev a chvíli osmažime, až nám pustí hezkou barvu -tak 3 minutky. Pak přidáme zbývající zeleninu, promícháme, zalijeme litrem vody, nejlépe horké z rychlovarné konvice, rozdrobíme kostku masoxu a pod pokličkou od doby varu vaříme 8 minut.

  3. Poté vyklepneme vejce, rozmícháme, ještě 2 minuty na mírném plameni provaříme, přidáme nasekané zelené bylinky, vypneme, dle potřeby dokořeníme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!