Rychlánouzovápolévka
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 brambora
- 1 mrkev
- 1 cibule(já jsem použila 4 zbylé bílé části lahůdkové cibulky)
- 1 kostka masoxu nebo zeleninového bujonu
- 1 polévková lžíce tuku(máslo,olej,nebo sádlo)
- 1 vejce
- hrst čerstvých zelených bylinek:
- libeček
- petržel
- celer
- sůl
- mletý pepř na dochucení
Postup Rychlánouzovápolévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Já jsem použila zbytky lahůdkové cibulky, kterou jsem nakrájela na kolečka. Očištěnou bramboru, mrkev a celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.
Do hrnce na rozpálený tuk dáme nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev a chvíli osmažime, až nám pustí hezkou barvu -tak 3 minutky. Pak přidáme zbývající zeleninu, promícháme, zalijeme litrem vody, nejlépe horké z rychlovarné konvice, rozdrobíme kostku masoxu a pod pokličkou od doby varu vaříme 8 minut.
Poté vyklepneme vejce, rozmícháme, ještě 2 minuty na mírném plameni provaříme, přidáme nasekané zelené bylinky, vypneme, dle potřeby dokořeníme a podáváme.