Listový koláč s brynzou a kapustou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

listové těsto
brynza
cibule
kapusta (může být i kadeřavá)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Koláčovou formu si vymažeme olejem nebo pokropíme vodou.

  2. Listové těsto vyválíme a přeneseme do koláčové formy. Okraje necháme lehce zvýšené.

  3. Brynzu rovnoměrně natřeme na vyválené těsto.

  4. Cibuli nakrájíme na pásky a orestujeme na trošce oleje. Poklademe ji na brynzu.

  5. Kapustu nakrájíme na kousky a krátce ji podusíme na zbytku oleje z cibule. Podlijeme vodou podle potřeby. Můžeme lehce osolit. Scedíme a okapanou kapustu rozložíme na brynzu.

  6. Troubu vyhřejem na 220 stupňů a koláč pečeme 30-40 minut. Koláč je hotový, když se těsto odlepuje od krajů a je zlatavé.

  7. Chutě se krásně propojí a koláč je vynikající, nejlepší je teplý:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!