Zeleninový tatarák Jany Remkové

Recepty, Předkrmy

Suroviny

2 polévkové lžíce nastrouhaného celeru
2 polévkové lžíce nastrouhané mrkve
4 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
4 polévkové lžíce strouhaného sýra
4 stroužky česneku
1/2 menší cibule
1 polévková lžíce sojové omáčky
1 polévková lžíce worcestrové omáčky
1 polévková lžíce hořčice
1 polévková lžíce oleje
tabasco (ostrý kečup)
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouhanou zeleninu, sýr a ořechy smícháme.

  2. Přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Přimícháme sojovou a worcesterovou omáčku, hořčici, olej, a směs dochutíme tabascem či ostrým kečupem, solí a pepřem.

  3. Zeleninový tatarák natíráme na opečené chleby anebo sendviče. Podáváme s čerstvou zeleninou. Doplnila jsem oproti receptu nakonec i žloutkem, přišlo mi to ještě jemnější, ale není podmínkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!