Quiche slaný koláč

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
100 g másla
1 vejce
1/2 lžičky prášku do pečení
špetka soli
Náplň:
250 g žampiónů
2 nohy klobásy - čabajky
1 cibule
300 g Balkánského sýra nebo Feta sýr
150 g Goudy nastrouhat
2 vejce
100 ml smetany ke šlehání
Náplň (druhá varianta):
1 pórek
400 g Balkánského sýra/Feta sýr
100 g černých oliv na kolečka
1 prolisovaný stroužek česneku
2 vejce
100 ml smetany ke šlehání
200 g Goudy nastrouhat

Postup přípravy receptu

  1. Mouky smíchat a s práškem a solí lehce prohníst s máslem, přidat vejce a dobře uhníst těsto. Nechat v lednici 20 minut odpočinout. Po vyválení do dortové formy těsto předpéct cca na 180 stupňů 15 minut.

  2. Náplň: v pánvi opečeme nakrájenou čabajku a vyjmeme, na výpeku z čabajky opečeme nakrájenou cibuli a přidáme žampióny, podusíme (opečeme) a poté smícháme s klobásou a balkánským sýrem/feta sýrem. Vejce rozšleháme ve smetaně.

  3. Do přepečeného koláče nasypeme směs z pánve, zalijeme smetanou s vejci a posypeme strouhaným sýrem. Směs lze před posypáním sýrem ochutit pepřem, solí anebo tymiánem/kudrnkou.

  4. Náplň 2: pórek nakrájíme na kolečka a vejce rozšleháme ve smetaně, přidáme stroužek česneku.

  5. Smícháme pórek a olivy s balkánským sýrem/feta sýrem.

  6. Zalijeme smetanou s vejci a česnekem, vše dáme do přepečeného koláče a posypeme goudou.

  7. Směs lze před posypáním sýrem ochutit pepřem, solí anebo tymiánem/kudrnkou. Naplněný koláč se peče cca 40 min. na 200 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!