Zeleninový salát s cizrnou

Recepty, Saláty

Suroviny

1 hrnek sušené cizrny
4 hrnky vody
2 PL octa
1/2 žluté papriky
1/2 červené papriky
2 řapíky celeru
1 zelená cibulka
hrst hráškových lusků
půl salátové okurky
1 citron
2 PL olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu uvaříme ve vodě s octem do měkka. Vařila jsem v tlaku pomalu 2hodiny. Raději jí během varu ozkoušejte, každá cizrna je jiná. Kdo má čas, tak si jí předem namočí a vaření se tím zkrátí.

  2. Zeleninu pokrájíme na jemné proužky. Promícháme v míse s uvařenou vychlazenou cizrnou. Osolíme, opepříme drceným pepřem.

  3. Vymačkanou šťávu z citronu ušleháme s trochou soli a pepře s olejem, až se vytvoří lehce zahoustlá emulze. Tu vmícháme do salátu a dáme odležet, aby se uvolnily všechny chutě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!