Majolková buchta z remosky - ořechová

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
1 vanilkový cukr
160 g cukru krupice
100 g mletých vlašských ořechů
150 g majonézy
60 ml vařící vody nebo kávy
250 g polohrubé mouky
1 necelý prášek do pečiva
Dále dle chuti:
moučkový cukr
čokoládová poleva
sekané ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přisypeme mleté ořechy, promícháme, přidáme vodu nebo kávu, opět promícháme, přidáme majonézu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do remosky (průměr cca 24 cm), kterou jsme buď vymazali máslem a vysypali hrubou moukou nebo vyložili pečícím papírem.

  3. Remosku zaklopíme a zapneme. Pečeme cca 40 minut. Vyzkoušíme špejlí.

  4. Po vychladnutí můžeme buchtu přelít čokoládovou polevou, posypat nesekanými ořechy nebo jen pocukrovat moučkovým cukrem s vanilkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!